כתובת ושעות פעילות המרפאה:
- הברזל 9, רמת החייל, תל אביב
א', ד': 8:00-15:00, ג' 14:30-21:00
טלפונים: 03-5278181
פקס: 03-5239996
פרופ' משיח נחשב לחלוץ בטיפולים הדורשים תרומת ביציות. בנסיונו של פרופ' משיח אלפי מקרים של נשים וזוגות שהצליחו להרות וללדת בתרומת ביציות. במשך שנים רבות בוצעה תרומת הביציות מנשים ישראליות שעברו בעצמן טיפולי פוריות, אולם בשנים האחרונות נעשות מרבית התרומות מחו"ל. זאת היות ומספר הנשים המוכנות לתרום ביציות בארץ-קטן.
תרומת הביציות מיועדת לנשים שבהן הרזרבה השחלתית חסרה אם בגלל הגיל, או לאחר ניתוחים שחלתיים (אנדומטריוזיס) או לאחר טיפולים לגידולים סרטניים וכן במקרים של נשאות גנטית ל-X השביר או BPES. (על הרזרבה השחלתית מומלץ לקרוא להלן).רח' ריינס 18 ת"א
· תרומת הביציות היא מנשים שנבחרו בקפדנות, קימות עדויות לפוריותן ובריאותן הגופנית והנפשית . התורמות עוברות בדיקות גנטיות ובדיקות מפורטות למחלות שונות כולל מחלות מין, מחלות מדבקות והתמכרויות לאלכוהול או לסמים.
· היות והוכח (במחקרים רבים) שאחוז ההצלחה להשגת הריון היא בשימוש בעוברים בשלב הבלסטוציסט (טריים או מוקפאים), גם בטיפולי הפריה רגילים וגם בתרומת ביציות, , קבע פרופ' משיח שבטיפול יוחזרו רק בלסטציסטים שקבל ציונים מקסימלים (ר' להלן).
· פרופ' משיח הוא ממנהלי הפרויקט Mom's שתוכנן ונוסד על ידי מספר רופאים בכירים להבאת ביציות מליבוב שבאוקריינה.
· תורומת הביציות שבאמצעות Mom's השיגה בשנה האחרונה כ-75 אחוזי הצלחה בהשגת הריונות קליניים בכל הבאה של תרומת ביציות-אחוז מהגבוהים בארץ וגם בעולם לטיפולים אלו.
עוד על תרומת ביציות בסרטון הבא:
באופן ראשוני, תרומת ביציות מיועדת לנשים עם אי ספיקה שחלתית ראשונית או משנית (OVARIAN FAILURE), כלומר נשים ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות. כ-8 אחוזים מכלל הנשים סובלות מאי ספיקה שחלתית בגיל הצעיר-לפני גיל המעבר. קבוצה זו כוללת ברובה מקרים שבהם הופיעה אי ספיקה שחלתית ללא סבה ברורה. במקרים לא רבים, נגרמה אי ספיקת השחלות בעטיים של טיפולים כימותרפיים, הקרנות או ניתוחים. קימת גם קבוצה של נשים בהן הגורם הוא גנטי (כמו תסמונת "טרנר" וה-X השביר והתסמונת BPES: Blepharophimosis-Ptosis-Epicanthus Inversus Syndrome.
לאחרונה נוספו קבוצות אטיולוגיות נוספות של נשים שזקוקות לתרומת ביציות:
א. נשים שהן נשאיות של מחלה גנטית ושרוצות להבטיח מניעה של העברת הפגם הגנטי לילדיהן
ב. נשים שאינן מגיבות כיאות לטיפול בהורמונים הניתנים במהלך הטיפול בהפריה חוץ גופית (שמטרתם להבשיל מספר רב של ביציות בשחלות).
ג. נשים שעברו מספר רב של טיפולי הפריה שבמהלכם הוכח שהביציות שלהן פגומות ואין בכוחן להביא להריון תקין.
ד. נשים שסיכוייהן להשיג הריון קטנים בגלל גילן (גיל מעל 40-42 שנה ובפרט אחרי גיל 45).
1. בחירה מראש של התורמת.
2. שאיבת הביציות מהתורמות לפי תגובתן האינדיבידואלית.
3. הפריית הביציות מזרע הבעל (או בן זוג או זרע מבנק זרע מישראל) שמוקפא בישראל ומועבר לחו"ל לאחר סימון והשגחה קפדניים.
4. החזרה בשלב הבלסטוציסט
5. העוברים מוקפאים בשיטת בויטריפיקציה.
6. החזרת העוברים לאחר הכנה אינדיבידואלית של המטופלת (הנתרמת) ורחמה לקליטת העוברים.
7. הקפדה על זכאותם של המטופלים לתוספת ביציות/עוברים ללא תשלום.
1. בחירה מראש של התורמת
הדר-מרכזת הפרויקט Mom's תציג בפני המטופלים מספר תורמות שהוכנו בליבוב לקראת הטיפול.
המצגת תכלול פרוט רב של ההסטוריה הרפואית והפסיכוסוציאלית של התורמת ומשפחתה, תכונות הגוף, תכונות האופי, הרקע הסוציואקונומי, השכלה ומקצוע, פרוט של הבדיקות הכלליות (בפרט שלילת מחלות מדבקות ומחלות מין) והבדיקות הגנטיות. לפי דרישה מיוחדת יתאפשר לראות תמונה של התורמת.
אחרי שהחליטו המטופלים מי תהיה התורמת, היא תיוחד למטופלים אלו.
2. שאיבת הביציות מהתורמות לפי תגובתן האינדיבידואלית:
בשנים הראשונות לטיפולי תרומת הביציות מחו"ל, טסנו עם המטופלות לחו"ל (לקייב שבאוקרינה) כדי להחזיר עוברים "טריים". הנסיעה לחו"ל במועד מסוים וקבוע מראש, אילצה את היחידה בקייב לשאוב ביציות מכל התורמות ביום או יומיים מסוימים. הבנה וניסיון של התהליכים הדרושים להבשלת הביציות קובעת, שאין מצב, שכל התורמות תגענה להבשלה אופטימלית של הביציות, כולן באותו יום. הצורך לשאיבה ביום מסוים, לנוכח העובדה שהמטופלות מגיעות לקייב, גורם לכך שבחלק מהתורמות הביצית לא הבשילו דיין ובחלק מהתורמות הגיעו להבשלת יתר. פרופ' משיח דוגל בגישה שיש הכרח לשאוב ביציות, גם מהתורמות, בגישה פרטנית ולפי תגובתן האידיבידואלית. גישה זו מצריכה הקפאת העוברים והבאתם לישראל כמוקפאים (ר' להלן-עוברים מוקפאים-עקרון 4-5).
3. הפריית הביציות מזרע הבעל (או בן זוג או זרע מבנק זרע מישראל) שמוקפא בישראל ומועבר לליבוב לאחר סימון והשגחה קפדניים.
זרע בן זוגה של הנתרמת נימסר למעבדת ה-IVF באסותא. הזרע מסומן בקפדנות. הזרע מוקפא ונשמר עד העברתו לליבוב. שליח מיוחד אוסף את הזרע ומביאו בטיסה לליבוב ושם הוא מזוהה שוב ומאוכסן בבנק הזרע ברישום מפורט וקפדני. ביום שנשאבות הביציות מהתורמת המיועדת מראש, הזרע מופשר וזרעונים בודדים מוזרקים בשיטת נ-ICSI לביתיות (זאת כדי להטיח הפריה אופטימלית).
4. החזרה בשלב הבלסטוציסט
בשנים האחרונות הצטבר ניסיון המצביע על כך שסיכויי ההצלחה המרביים הם כאשר העובר מתפתח במעבדה עד לשלב הבלסטוציסט (יום 5 או 6 להתפתחות במעבדה) –(ראו נא הפרקים הדנים בהריון הטבעי ובנושא עדיפות הבלסטוציסט). בהריון טבעי, מגיע העובר מהחצוצרה לרחם בשלב הבלסטוציסט. רק בשלב זה מסוגל העובר להשתרש ברחם. החזרת עוברים של יום שניים או שלוש, דורשת מהעוברים להישאר הרחם (במקום בחצוצרות) עוד יומיים שלושה, לא להיפלט ולהתפתח לבלסטוציסט. היום רוב היחידות המודרניות מסוגלות לפתח את העוברים לשלב הבלסטוציסט. העיקרון של גידול העוברים לשלב הבלסטוציסט, נותן למטופלים את מרב התמורה לכספם, כי עצם ההגעה לשלב זה היא עדות לכך שהעוברים האלו הם "השורדים" עם מרב הסיכויים להריון.
5. הקפאת העוברים בשלב הבלסטוציסט והבאתם לארץ כמוקפאים
בשנים הראשונות לטיפול בתרומת ביציות מחו"ל, היינו בדעה שהטוב ביותר זה להחזיר עוברים "טריים". החזרת עוברים טריים" אילצה אתנו לטוס עם המטופלות לחו"ל או להביא עוברים "טריים" באינקובטור נייד. טכניקות ההקפאה המודרניות (ר' פרק הקפאה בויטריפיקציה), מאפשרות להקפיא את העוברים גם בשלב הבלסטוציסט, ללא הפחתה כל שהיא בסיכוייו להשתרש ברחם ולתת הריון. וזאת יש להבין: העוברים המתפתחים במעבדה רגישים מאד לתנאי האינקובטור, כולל ובפרט מתח החמצן וה-CO2, בכל רגע ובכל שעה של התפתחותם באינקובטור. היום, כדי לאפשר לעוברים את התנאים האופטימליים להתפתחות, אנו משתמשים באינקובטורים משוכללים ומתקדמים (ר' פרק האמבריוסקופ). אין להניח שהאינקובטור הנייד מאפשר תנאים אופטימליים כאלו. מכל האמור לעיל, ברור שהשיטה העדיפה היא הקפאת העוברים (רצוי בשלב הבלסטוציסט) הבאתם לישראל בצורה קפואה והפשרתם בארץ.
6. החזרת העוברים לאחר הכנה אינדיבידואלית של המטופלת (הנתרמת) ורחמה לקליטת העוברים:
ההכנה של רחמה של המטופלת (הנתרמת) יכולה להיעשות בשני אופנים: א. בנשים עם מחזורי וסת סדירים אפשר להחזיר את העוברים במחזור טבעי. בגישה זו אין צורך בטיפולים הורמונליים, מהם קשים ומסורבלים, כולל הצורך בזריקות. ניתן להפשיר את העוברים המוקפאים בהתאמה לביוץ הטבעי של האישה. ב. בנשים ללא וסת סדיר (ובפרט בנשים אחרי גיל המעבר), יש צורך להשתמש בהכנה מלאכותית של הרחם באמצעות הורמונים. גם כאן עדיפה התאמה אינדיבידואליות של תגובתה של האישה כולל התפתחות טובה של הרירית-דבר שאפשרי רק בעוברים מוקפאים.
7. הקפדה על זכאותם של המטופלים לתוספת ביציות/עוברים ללא תשלום:
היות ואנו נזקקים לשיתוף פעולה מצד היחידה בחו"ל, כולל הצורך "לפצות" את המטופלים, אם העוברים שקבלו לא היו ראויים ואופטימליים. פרופ' משיח דורש, שהעוברים המוקפאים בשלב הבלסטוציסט, יקבלו ציונים אופטימליים וגם כאשר יופשרו בארץ ישמרו על הציון האופטימלי. אם העוברים זוכים לציונים נחותים בהקפאה ו/או בהפשרה ואם לא היו לפחות שני עוברים מעולים, זכאים המטופלים לתמורה נוספת (פיצוי) של מספר עוברים בהתאם.
על מנת לקיים כללים ועקרונות אלו, חבר פרופ' משיח ל-3 רופאים בכירים שהקימו את "פרויקט מומס" (Mom's project). פרויקט זה מבוסס על התקשרות חוזית עם יחידה מובילה בליבוב שבאוקרינה (Intersono Lviv). זו יחידה מודרנית בבעלות ותפעול של חברה שבדית גדולה ((Medicover בעלת מרכזים רפואיים ויחידות IVF רבים בעולם. הגענו עם האחראים בליבוב להסכמה על כל העקרונות הנ"ל.
יש אומנם אפשרות לבחור בין שני מסלולים:
1. מסלול רגיל: בו ניתנות 6 ביציות וההתחייבות המינימלית של אינטרסונו ופרויקט מומס היא שיהיו לפחות שני עוברים ביום 3 עם ציונים אופטימליים.
פרופ' משיח אינו משתמש במסלול זה ומעדיף את המסלול 2.
2. מסלול הבלסטוציסט: במסלול זה ניתנות 8 ביציות. מגדלים את העוברים ליום 5 או 6 לשלב הבלסטוציסט. העוברים מוקפאים בשלב הבלסטוציסט, מקבלים את הציון המתאים ומוקפאים ומועברים לארץ. ההתחייבות המינימלית של Mom's ואינטרסונו היא שיהיו לפחות 2 עוברים שיקבלו ציונים מעולים גם בהקפאה וגם בהפשרה. באם לא יתמלאו תנאים אלו, יהיו המטופלים זכאים לתמורה ("פיצוי") עד שתתמלא ההתחייבות המינימלית. כמובן שאם יהיו יותר מאשר 2 בלסטציסטים מעולים, הם יובאו לארץ ויהיו שייכים למטופלים.
וועדה של משרד הבריאות הישראלי בקרה בליבוב, בדקה את תנאי היחידה, שיטות העבודה הקלינית והמעבדתית ואת מהות התורמות ונתנה ליחידה באסותא את ההיתר להתרים ביציות בקייב.
התורמות תיבחרנה בליבוב על-ידי הרופאים המטפלים בליבוב ובפיקוח הרופאים האחראים בישראל. התורמות הינן נשים צעירות מתחת ל-30-32 שנה, עם היסטוריה משפחתית ואישית שלא ידועות בה מחלות גנטיות, מחלות נפש או מחלות זיהומיות. הנשים עוברת בדיקות, בסמוך למועד התרמת הביציות, כולל: בדיקה גופנית וגינקולוגית, בדיקות מעבדה בסיסיות וכן בדיקות פרטניות לשלילת נשאות למחלות הבאות: איידסHIV ) ), הפטיטיס B ו-C, סיפיליס וגונוראה. בנוסף תבצענה התורמות את הבדיקות המחויבות, כפי שנקבעו, או שתקבענה מעת לעת, ע"י משרד הבריאות בישראל וע"פ ניירות העמדה של האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה.
זהות התורמות תשמר בחשאיות אולם האישה או הזוג המעוניין בתרומת ביציות (להלן "הנתרמים"), יקבלו את האפשרות להעדיף פרטים אנטומיים בתורמת כגון: צבע העור, צבע העיניים והשער. כמו כן יוכלו לקבל פרטים על התורמת כגון: גילה, מצבה המשפחתי והבריאותי, השכלתה ומקצועה. במקרים מסוימים תתאפשר קבלת תמונה של התורמת.
בדיקות גנטיות לתורמות: לכל התורמות מובא דם מראש לישראל ונבדקות המחלות הגנטיות הבאות: ציסטיק פיברוזיס (CF, SMA, וX- שביר.
בכל מקרה, יבצע בן הזוג של הנתרמת (נותן הזרע) את הבדיקות הגנטיות הנכללות בישראל ב"סקר מחלות גנטיות" המקובל בישראל, לפי המלצות האיגוד הגנטי. והנקבע, במקרים של תרומת ביצית, בעיקר לפי המוצא והעדה של בן הזוג. באותם מקרים, בהם יימצא שבן הזוג נשא של מחלה גנטית כלשהי, יופנה הזוג לייעוץ גנטי על ידי יועץ גנטי של פרויקט מומס (דר' פלדמן) או כל יועץ אחר שיבחר. בהתאם לייעוץ הגנטי, תינתן האפשרות לבדוק את התורמת/ות לאותה מחלה. כידוע ברוב המחלות הגנטיות ( להוציא ה-X השביר) קימת סכנה לעובר רק אם שני בני הזוג נשאים. במחלה גנטית אחת בלבד: ה-X השביר יש הכרח לבדוק את התורמת עצמה.
נשים הזקוקות לתרומת ביציות, תתקבלנה לטיפול ולהכנה על ידי פרופסור משיח וצוות מרפאתו. יילקחו מהן פרטים אנמנסטיים מפורטים, כולל מצבן הבריאותי, ההתוויה לתרומת ביציות והמצב המשפחתי. ייערך בירור מקיף באשר לבריאותן. בנשים מעל גיל 45 ייעשו גם מבחני כשירות מתאימים לגילן ולמצבן הבריאותי, כגון: מבדקים למצב הלב וכלי הדם (הקרדיו-וסקולארית), הנשימה (הרספירטורית), מערכת חילוף החומרים (המטאבולית) ובמקרים מסוימים גם בדיקות מפורטות לקרישת הדם (כולל תרומבופיליה), וייערך ברור מקיף של חלל הרחם באמצעות היסטרוסקופיה או צלום רחם (HSG). במקרים מסוימים יינתן טיפול דמה תחליפי למשך חודש בהורמונים המכינים (אסטרוגנים), על-מנת לקבוע את איכותה של רירית הרחם.
בכל מקרה תעשנה בדיקות המעבדה הבאות: סוג דם ו Rh; נוגדנים לאדמת, HIV, CMV,Hepatitis B ,Hepatitis C,.
לבן הזוג של הנתרמת תעשנה הבדיקות הבאות: בדיקת זרע; סוג דם ו-RH בדיקות סרולוגיות ל: HIV, סיפיליס, Hepatitis B, ,CMV, Hepatitis C, HIV, ובדיקות גנטיות לפי מוצאו.
בני הזוג "הנתרמים" יידרשו לחתום על הסכמה מידעת מפורטת (חוזה מול עורך דין והסכמה מדעת מול הרופא המטפל) זאת לאחר שקראו בעיון דפי הסבר אלו וכן קיבלו מפרופ' משיח או רופא אחר מצוות המרפאה. הנתרמים יקבלו הסבר מפורט בעל פה ומענה מקיף וברור על כל שאלה שתתעורר אצלם.
הזרע של בעלה של הנתרמת {או בן זוגה או מבנק הזרע (לפי המקרה)} יזוהה בקפדנות, יסומן ויוקפא לפי המקובל בישראל טרם העברתו לליבוב. עם הבאת העוברים לישראל תקבל המטופלת מספר מסמכים כולל: פרטים מלאים על התורמת, גילה, מצבה המשפחתי, בריאותה הגופנית והנפשית ותולדות המשפחה וכן תוצאות הבדיקות הגנטיות שעברה באוקרינה ובישראל. יינתן דו"ח מלא על הביציות שנתרמו, ההפריות, התפתחות, כמה ואיזה עוברים הוקפאו ויובאו לישראל ומה הציונים שקבלו הבלסטוציסטים שהוקפאו.
המטופלות תזומנה לפרופ' משיח ויערך שוב דיון עם הסברים בהם יוחלט מה הטיפול המכין שתקבל לקראת החזרת העוברים וכמה ואיזה עוברים יוחזרו לרחמה (לרוב יוחזר רק עובר אחד!!!). ההחזרה, תבוצע ברוב המקרים, על ידי פרופ' משיח עצמו או על ידי דר' שופרו. הנתרמת תקבל הדרכה מפורטת באשר להמשך הטיפול והמעקב. אחרי 10 ימים תבוצע בדיקת דם להריון. לאחרונה אנו משיגים כ-70% הצלחה של הריונות קליניים בכל הבאה של עוברים. זו הצלחה ברמה הגבוהה ביותר האפשרית. מעקב ההיריון יבוצע לפי בחירתה של הנתרמת אבל תהיה המלצה למעקב ההיריון "היקר" כל כך, במרפאת פרופ' משיח על ידי פרופ' מזעקי.
כתובת ושעות פעילות המרפאה:
פקס: 03-5239996
לקביעת תורים ובכל שאלה:
ניתן להתקשר: 03-5278181
לשליחת מייל:
אלן אחות הקליניקה: 054-4489999
פקס: 03-5239996
נותנים שירותים גם בעידן הקורונה
|
השאר תגובה